REPREZENTATOR AL R. MOLDOVA IN ORGANIZAȚIA EUROPEANA PENTRU CALITATE - EOQ
EOQ
AUDIT
Scopuri Statutare Noutăți

Noutăţi

Organizaţia Europeană pentru Calitate în Moldova - un „pas înainte” spre Uniunea Europeană

Email Imprimare PDF

Între 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.

Citeşte mai mult...
 

Organizaţia Europeană pentru Calitate în Moldova - un „pas înainte” spre Uniunea Europeană

Email Imprimare PDF

Între 05 şi 07 decembrie 2012, în premieră pentru Republica Moldova va avea loc Reuniunea a 119-a a Asambleii Generale a Organizaţiei Europene pentru Calitate (EOQ). Concomitent, îşi va începe lucrările Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul ”Managementul şi produse de calitate cu/ prin oameni de calitate” consacrată atât problemelor actuale de management, asigurării calităţii produselor alimentare şi a serviciilor în domeniul învăţământului, cât şi nivelului calităţii vieţii în general.

Citeşte mai mult...
 

Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova

Email Imprimare PDF

Asociaţia Obştească a Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova AO „Ecofin-Consult”, Reprezentant Naţional, membru cu drepturi depline în Organizaţia Europeană pentru Calitate (EOQ), are onoarea să găzduiască la Chişinău, în perioada 05-07 decembrie 2012, cea de-a 119-a Reuniune a Asambleei Generale EOQ, iar, sub egida acesteia, să desfăşoare şi Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova cu genericul „Management şi produse de calitate cu/prin oameni de calitate”.

La evenimente vor participa aproximativ 200 de persoane din peste 50 de state, inclusiv reprezentanţi naţionali ai altor state membre EOQ (www.eoq.org ), alţi membri EOQ, reprezentanţi ai Organizaţiei Internaţionale de Standardizare (ISO), Comisiei Europene, Organismelor Internaţionale de Certificare, specialişti şi experţi de talie internaţională în domeniul calităţii, invitaţi de onoare şi parteneri din ţară şi de peste hotare.

Conferinţa Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii, care se va desfăşura în premieră la Chişinău, după un concept inovator pentru Republica Moldova, constituie un „pas înainte” în efortul nostru de aderare la Uniunea Europeană.

Organizatorii Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale şi-au propus drept scop identificarea soluţiilor pentru depăşirea provocărilor actuale de calitate atât în Europa, cât şi la nivel mondial. Coorganizatori: Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM), Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) şi Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM).

Lucrările Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale EOQ se vor desfăşura în 3 sesiuni:

I sesiune – Noi dimensiuni în calitate

II sesiune – De la calitate la excelenţă în educaţie şi cercetare

III sesiune – Securitatea alimentară prin produse de calitate

Informaţii suplimentare privind Prima Conferinţă Ştiinţifică Internaţională în domeniul calităţii pot fi solicitate la adresele: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

În paralel cu desfăşurarea lucrărilor Conferinţei, EOQ va organiza:

 • Reuniunea 119a a Asambleei Generale EOQ, la care vor participa circa 40 de ţări membre,
 • Adunarea Consiliului Executiv EOQ – 12 ţări,
 • Şedinţa Pru + certificare şi înregistrare personal (reprezentanţi ai ţărilor care exercită certificarea şi înregistrarea personalului conform schemelor EOQ) – până la 30 de ţări.
 • Ca invitaţi oficiali ai Conferinţei, membrii EOQ şi-au confirmat participarea în sesiunile plenare ale Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale „Management şi produse de calitate cu/prin oameni de calitate”, inclusiv cu lucrări din partea unor reprezentanţi naţionali EOQ.

  Pentru 06-07 decembrie 2012, tot în Chişinău, sub egida EOQ, în incinta Academiei de Ştiinţe a Moldovei, CEEC Quality Leaders Club planifică premierea finaliştilor şi laureaţilor celui de-al 8-lea Turneu Internaţional pe Calitate al Statelor din Europa Centrală şi de Est (The 8th International Quality Tournament of the Central and Eastern European Countries). Informaţii suplimentare cu privire la turneul internaţional pot fi găsite pe www.uaq.org.ua (bannerul turneului).

   

  Revenire la rădăcini

  Email Imprimare PDF

  Preşedintele Asociaţiei Auditorilor şi Consultanţilor în Management din Republica Moldova, Directorul general al Firmei de audit „Ecofin-Audit-Service” SRL, redactorul-şef al revistei "Fin-Consultant", economistul, dl. Ion Prisăcaru a semnat un nou volum original, proaspăt apărut la editura ”Gunivas” - ”Revenire la rădăcini”.

  Dl. Ion Prisăcaru şi-a conceput această carte-album ca o culegere de eseuri - ”cugetări despre viaţă şi oameni văzuţi prin prisma arborelui genealogic” la împlinirea unei frumoase vârste de 55 de ani fructificaţi în 33 de ani de activitate publică ”prin necontenitele clipe de căutări ale unui adevăr.” ”Cartea se dedică memoriei străbunilor, celor care au trăit cu credinţă în suflet la răscruci de istorie, „nemurelelor” care astăzi îşi urmează cu demnitate destinul, celor care vor veni pe lume, pentru a-şi învăţa lecţia de dăinuire. Cronica aceasta este adresată nu doar neamului Prisăcaru, ci şi tuturor rămurelelor care au crescut în timp, reunindu-se în copacul viguros al naţiunii noastre istorice.”

  Prefaţatorul cărţii criticul Mihai Cimpoi remarcă: ”Ion Prisăcaru povesteşte… istoria unei dinastii axată pe ramuri genealogice, pe perioade de timp şi pe secvenţe existenţiale – de la rădăcini până azi, cu o puternică conştiinţă că noi avem aceste rădăcini, ne constituie temeiul şi că trebuie să le cunoaştem. Marea istorie se bizuieşte pe aceste mici istorii, care sunt, în fond, şi ele mari.” Dl. Ion Prisăcaru (n. 1957), autor al diferitor proiecte şi editor, om de afaceri şi auditor certificat, a lansat anterior: „Baraboi un sat din valea Răutului de Sus” (autor al proiectului şi editor 2007), „Enciclopedia plătitorului de impozite” 4 volume-ghiduri (autor al proiectului 2010), „Cu cărţile pe faţă” (culegerea de eseuri 2011).

  Lansarea a avut loc pe 9 septembrie 2012, orele 13.00 Hotelul ”Codru”, Reşedinţa VIP, Sala Roz (str. Maria Cibotari, 18).

   

  Cea de-a 118-a reuniune a Adunării Generale EOQ

  Email Imprimare PDF

  La data de 13 – 15 iunie 2012, în Frankfurt, Germania, a avut loc cel de-al 56-lea Congres EOQ şi cea de-a 118-a reuniune a Adunării Generale EOQ (Organizaţia Europeană pentru Calitate), la care a participat Preşedinetele AO „Ecofin-Consult” (membru, reprezentant naţional al Republicii Moldova în EOQ), dl. Ion Prisăcaru.

  În cadrul întrunirilor au fost dicutate diferite chestiuni, printre care: aprobarea raportului financiar al EOQ pentru anul 2012, aderarea noilor membri, discutarea şi aprobarea unor proiecte de acte normative EOQ, ş.a.

   
  Pagina 1 din 2

  Prima Conferinţă Internaţională în domeniul calităţii din Republica Moldova

  Программа консультаций по внедрению Системы менеджмента качества

  Преимущество интегрированной системы менеджмента